Guatemala Huehuetenango

210.00 грн840.00 грн

Очистити

Аромат квіткового меду, лимону та зеленого яблука. Смак айви, бісквіту та сухофруктів

Guatemala Huehuetenango

У країні виділяють 7 кавових регіонів, кожен має унікальний «терруар»: мікроклімат, особливості ґрунту, інші умови.
Найпопулярніші зони
Antigua – тут розташовані кращі плантації, виробляється найславетніша і найдорожча кава. Зерна вирощують на схилах вулканів, саджанці отримують багато сонця та мало вологи. Кава відрізняється повнотілістю, солодкістю , легкою кислинкою, бархатистою текстурою, пряними нотками, нюансами какао. Місцеві сорти відомі також здатністю зберігати унікальні характеристики навіть при найсильнішій обсмажуванні.

Huehuetenango – виробляє одні з найвисокогірніших кавових сортів у країні, які відрізняються легкотілістю, тонким та складним фруктовим букетом, чіткою гострою кислинкою, маслянистим присмаком. Фініш кави (напою) чистий, приємний. Зазвичай ці зерна піддають найлегшій обсмажуванні, щоб зберегти вишукану фруктовість. При сильній обсмажуванні кава набуває гірко-солодкого смаку шоколаду.
Atitlan – місцева кава теж росте на вулканічних ґрунтах на висоті 1200-1800 м над рівнем моря, крім того, тут переважно використовують мокрий метод обробки плодів (м’якуш видаляють зі свіжих кавових вишень, залишки ферментують і змивають водою). У цьому регіоні процвітає органічне фермерство, виробники не використовують пестициди, віддаючи перевагу натуральним добривам. Завдяки нестандартній погоді (сильний вітер, підвищена вологість, рясні дощі), кава набуває горіхово-шоколадного присмаку.